voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een behandelwijze waarbij uitgegaan wordt van het principe dat de verschillende organen, zenuwen, klieren en alle andere lichaamsdelen verbonden zijn met reflexzones op de voeten.

De reflexzones worden met duim en vingers gemasseerd. Gevoelige of pijnlijke reflexzones kunnen een aanwijzing zijn voor overbelasting, spanningen of disbalans elders in het lichaam.

Behandeling is er op gericht om pijnlijke zones te verzachten en het zelfherstellend vermogen te activeren. Er treed een betere doorbloeding en zenuwinnervatie op in het corresponderende lichaamsdeel en tijdens de behandeling kun je een diep gevoel van ontspanning ervaren.

Voor wie?
Voetreflextherapie is geschikt voor jong en oud en wordt ingezet bij uiteenlopende klachten en aandoeningen waaronder hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, rug-, nek en schouderklachten, spier- en gewrichtsklachten, slaapproblemen, burn-out, stressgerelateerde klachten, chronische blaasontsteking, menstruatie problemen, overgangsklachten, ademhalingsproblemen, vermoeidheid en meer.

Voor vrouwen kan voetreflextherapie verlichting brengen tijdens de zwangerschap en veel ouderen ervaren deze behandelwijze als een weldaad voor aan hun leeftijd gebonden ongemakken.

Voetreflextherapie wordt veilig naast andere reguliere en alternatieve behandelmethoden toegepast en kan ook een preventieve werking hebben.

AFSPRAAK MAKEN