voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een behandelwijze waarbij uitgegaan wordt van het principe dat de verschillende organen, zenuwen, klieren en alle andere lichaamsdelen verbonden zijn met reflexzones op de voeten. De reflexzones worden met duim en vingers gemasseerd en onderzocht. Gevoelige of pijnlijke reflexzones kunnen een aanwijzing zijn voor overbelasting, spanningen of disbalans elders in het lichaam.

Behandeling is er op gericht om pijnlijke zones te verzachten, blokkades te verminderen en het zelfherstellend vermogen te activeren. Tijdens de behandeling kun je een diep gevoel van ontspanning ervaren.

Voor wie?
Voetreflextherapie wordt ingezet bij klachten als hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, rug-, nek en schouderklachten, spier- en gewrichtsklachten, huidklachten, ademhalingsklachten, chronische blaasontsteking, menstruatie problemen, overgangsklachten enz. Bij aan stress gerelateerde klachten, burn out, slaapproblemen, somberheid. En bijvoorbeeld bij ingrijpende gebeurtenissen als verlies van een dierbare, relatiebreuk, ontslag, bewustwordingsprocessen.

Zwangerschap
Voor vrouwen kan voetreflextherapie verlichting brengen bij klachten en ongemak tijdens de zwangerschap, en het is een goede voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling kan voetreflextherapie bijdragen aan het herstel om weer in je kracht te komen.

Voetreflextherapie en massages zijn geen vervanging voor reguliere zorg maar een aanvulling daarop en kunnen ook preventief ingezet worden, als onderhoudstherapie en palliatief (pijnbestrijding).

AFSPRAAK MAKEN